Wanneer we aan ons gemeente kijken zien we vaak we er niet is. We hebben niet genoeg kinderwerkers, een dynamische werk onder jongeren, een outreach bediening…

De nijging in dat moment (of is het echter een verleiding?) is vaak om een plan te bedenken, erover te praten met mensen en dan iemand te vinden om die plan uit te voeren. Zo zijn veel bedieningen in ons gemeenten ontstaan.

Maar daar sta je met je plan en wat zoek je om het waar te maken? Vrijwilligers. Noem ze maar wat je wil maar zolang als je mensen vragen om jouw visie en plan uit te voeren zonder compensatie zijn ze in feite vrijwilligers.

Bedieningen hebben in de eerste plaats geroepene leiders nodig, niet vrijwilligers. Leiders die een bediening oppakken vanwege passie. Vreugde en heilige onrust in grote mate drijft hen.

Start niet een nieuwe bediening in jouw kerk zonder zo’n leider. Onder die leider zal de bediening tot bloei komen. Onder een vrijwilliger zal de bediening alleen maar ondergehouden worden.

Heb je een bepaalde bediening hard nodig en zie je geen geroepene leider daarvoor? Dan heb je iets van God nodig. Ga niet eerst naar de kerkbanken voor de oplossing. Zoek en wacht op God om van Hem de oplossing te krijgen. Is het niet Zijn kerk? (Mattheus 9:38)

Misschien klinkt het te simpel. Maar moet het werk van het koninklijk zo ingewikkeld zijn?